Şakak Dolgusu şakak bölgesinde çöküntü, çukur, kırışıklık olan kişilere uygulanan bir dolgudur. Genetik özellikler ya da yaş alma nedeniyle şakak bölgesi kemikli, çökük olabilir. Bu görünüm kişilerin yüzünü sıska ve iskeletsi bir görünüme sokar. Ayrıca şakak bölgesinde oluşan kırışıklık, çizgi, sarkma etkileri kişiyi yaşlı ve yorgun gösterir. Şakaklardaki tüm bu olumsuz görünümler Şakak Dolgusu ile giderilerek sağlıklı, ideal, pürüzsüz yüz görünümüne kavuşulur. Uygulanması kolay ve pratik bu işlem ameliyat yapılmadan yüzde hızlıca estetik bir görünüm oluşturduğu için avantaj sağlamaktadır.
Şakak Dolgusu Nedir?
Şakak bölgesi alın ile kulak arasında, gözün yanında kalan bölgeyi kapsar. Şakak bölgesinde doğuştan, genetik nedenlerle, hızlı kilo alıp vermeyle, yaşın ilerlemesiyle veya hastalık, kaza gibi sonradan oluşan deformasyonlarla çökme, çukurlaşma, kırışıklık görülebilir. Böyle bir durumda şakak bölgesini ideal formuna kavuşturmak, canlı, pürüzsüz bir cilt yaratmak için Şakak Dolgusu kullanılmaktadır. Şakak Dolgusu şakak bölgesindeki çukur ve girintileri doldurarak, cildin hacim kazanmasını, iskelet görünümünden kurtulmasını sağlar.
Şakak Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Şakak Dolgusunun uygulanışı Dermal Dolgu ve Yağ Enjeksiyonunda tamamen aynıdır. Uygulama öncesinde anestezik kremle şakak bölgesi uyuşturulur. Kişi için en uygun teknik belirlenerek kant uçlu kanül ya da keskin iğneyle dolgu maddesi gerekli yerlere aktarılır. Bu işlem tek şakağa uygulanabileceği gibi ihtiyaca göre iki şakağa da uygulanabilir. İşlem 15-20 dakika civarında sürmektedir.
Şakak Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?
Şakak Dolgusu içerik olarak 2 çeşittir: Dermal Dolgu ve Yağ Enjeksiyonu.
Dermal Şakak Dolgusu Hyalüronik Asidin yoğunluklu olarak kullanıldığı bir dolgudur. Hyalüronik Asit insan vücudunda hücrelerin yenilenmesi, kolajen artırımının sağlanması gibi etkiler sağlar. Su bazlı bir madde olduğu için tamamen doğal ve zararsızdır.
Yağ Enjeksiyonu kişinin vücudundaki fazla yağın Liposuctionla alınması ve dolgu işlemine hazır hale getirilmesiyle oluşur. Bu dolgu maddesi kişinin kendi yağı olduğu için tamamen zararsızdır. Yağ enjeksiyonu uygulamasında çifte avantaj sağlanmaktadır: kişi hem fazla yağlarından kurtulmuş olur hem de şakak bölgesindeki dolgu ihtiyacı karşılanmış olur.
Şakak Dolgusu Kimlere Yapılır?
Şakak Dolgusu yapmak için şu şartlar oluşmalıdır:
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- Hamile veya emzirme döneminde olmamak
- Alerjik reaksiyona ya da kronik hastalığa sahip olmamak
- Ameliyat olmaktan korkma ya da ameliyat olunmasında engel bulunma
- Şakak bölgesinde yağ kaybı, çukurluk, çökme gibi sorunlar oluşması
- Yüzün kemikli, iskelet görünümünde olması
Şakak Dolgusu cinsiyet farkı gözetmeksizin kadın, erkek herkese uygulanabilir.
Şakak Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Şakak Dolgusu kısa ve pratik bir işlem olduğu için kişi günlük yaşamına hemen dönebilir. Uygulama alanında işlem sonrasında şişme, kızarma, ödem oluşumu gibi etkiler görülebilir. Bu etkilerin oluşması normaldir. Soğuk kompres uygulanması kişiyi rahatlatabilir. Şişlik, ödem ve kızarıklık birkaç gün içerisinde kaybolur. Şakak Dolgusu sonrasında doktor tavsiyelerine uymak ve şu kriterlere dikkat etmek oldukça önemlidir:
- Şakak ve baş bölgesini darbelerden korumak
- Sıcak suyla yıkanmamak, hamam, sauna, solaryum gibi yüksek ısı ve buharlı ortamlardan uzak durmak
- Şakak bölgesinin üzerine yatmamak
- Yorucu aktivitelerde bulunmamak
- Bol su tüketmek
- Şakak bölgesini ovuşturmamak, kaşımamak, masaj yapmamak
Şakak Dolgusu Fiyatı
Şakak Dolgusu fiyatı pek çok değişkene göre oluşmaktadır. Bu değişkenler; dolgu çeşidi, dolgu miktarı, uygulanan teknik, kullanılan malzemeler, doktorun deneyimi gibi çeşitli etkenlerdir. Bu nedenle kişiyi muayene etmeden Şakak Dolgusu için fiyat vermek sağlıklı değildir. Dolgu işlemleri ameliyat uygulamalarına göre daha ekonomik ve avantajlı uygulamalardır.
Şakak Dolgusu Diğer Dolgulardan Farklı Mıdır?
Şakak Dolgusu içerik olarak diğer dolgularla aynı olsa da teknik açıdan farklıdır. Şakak bölgesinin hassas bir bölge olması ve bu bölgede bulunan kan damarlarının korunması açısından 2 teknikle uygulama yapılabilir:
İlk teknik keskin iğneyle yapılan uygulamadır. Bu teknikte iğne şakaktaki kemiğe tek bir delikle geçirilir ve dolgu maddesinin bu deliğin içerisinden bölgeye yayılması sağlanır.
İkinci teknikte künt uçlu bir kanül kullanılarak derinin içine dolgu maddesi aktarılır. Bu teknikte dolgu maddesi çok derinlere inmeden yüzeye yakın olarak derinin hemen altında kalır. Fakat kan damarlarının korunması bu teknikle daha garantili ve kolaydır.
Şakak Dolgusunun Sağladığı Faydalar Nelerdir?
Şakak Dolgusu kişiye şu faydaları sağlar:
- Şakak bölgesindeki kırışıklık, asimetri, çökme sorunları giderilerek şekilli, pürüzsüz ve canlı bir cilt görünümü oluşur.
- Yüzün kemikli ve iskeletsi görünümü kaybolur, oval, sağlıklı bir yüz formu elde edilir.
- Şakak Dolgusu ile kaşlarda az miktarda kalkma ve lifting etkisi sağlanmaktadır.
- Kolay ve pratik uygulanan bir işlemdir. Hızlı sonuç alınır.
- Ameliyat olmadan, genel anestezi almadan yapılan bir işlemdir.
- Şakak Dolgusunun etkisi kaybolduğunda yeniden yapılabilir.
- Şakak Dolgusu risksiz, zararsız ve güvenilir bir işlemdir.
- Kişinin dış görünüşüne sağladığı katkı nedeniyle kişide moral yüksekliği, özgüven artışı oluşur.
Şakak Dolgusu İşleminde Ağrı Olur Mu?
Şakak Dolgusu uygulanmadan önce şakak bölgesi lokal anesteziyle uyuşturulduğu için kişi ağrı ya da acı hissetmez. Uygulamadan sonra kesi açılmadığı için ağrı yaşanmamaktadır. Kişi günlük yaşamına hemen dönüş yapabilir.
Şakak Dolgusuyla Birlikte Kaşların Görünümü Değişir Mi?
Şakak bölgesine uygulanan dolgu ile yüzün üst bölümünde bir miktar yukarı kalkma etkisi sağlanır. Bu etki kaşların da az seviyede yukarı kalkmasını sağlamaktadır. Kişi eğer daha ileri seviyede bir kaş kaldırma etkisi talebinde bulunursa kaş kaldırma için botoks, dolgu ya da cerrahi yöntemlerle çözüm sağlanabilir.
Şakak Dolgusu Ne Zaman Etkili Olur?
Şakak Dolgusu uygulandıktan hemen sonra etkisi görülmeye başlanır. Şakak bölgesinde şişlik, ödem gibi etkiler oluştuysa bu etkilerin sona ermesi ve dolgunun oturması için 1 hafta geçmesi gerekir. Ortalama 5-7 gün dolgu etkisinin tam anlamıyla görülmesi için yeterli bir süredir.
Şakak Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Şakak Dolgusu vücut için zararsız olan tüm dolgular gibi geçicidir. Dermal ve yağ dolguları geçen zaman, metabolizmanın çalışma hızı, kişinin sağlığına ve uygulama bölgesine gösterdiği özen gibi nedenlerle yavaş yavaş erir. Eriyen dolgular vücuttan doğal yollarla atılır. Dermal Şakak Dolgusu 1-1,5 sene, Yağ Enjeksiyonu 2-3 sene kalıcılık göstermektedir.
Şakak Dolgusu Sadece Kadınlara Mı Uygulanır?
Şakak Dolgusu hem kadınlara hem erkeklere uygulanan bir işlemdir. Bu işlemde dolgunun uygulanışı kişinin yüz hatlarına göre farklılaşmaktadır. Dolgunun şakak bölgesine enjekte edilmesinden sonra elle şekillendirilerek yüze uyumlu bir görünüm yaratılır. Şakak Dolgusunun erkeklere uygulanması kadınlardan farklı olarak daha erkeksi ve köşeli bir yüz hattı oluşturma amacı taşır. Kadınlara ise daha kadınsı, yuvarlak yüz hattı oluşacak şekilde dolgu işlemleri yapılmaktadır.
Şakak Dolgusunun Riski Var Mıdır?
Şakak Dolgusunun mutlaka deneyimli Plastik Cerrah ya da Dermatolog tarafından uygulanması gerekir. Şakak bölgesi kan damarlarının geçtiği bir bölge olduğu için hassas ve dikkat edilmesi gereken bir bölgedir. Bu nedenle hem uygun tekniğin belirlenmesi hem de doğru dolgu dozunun seçilmesi için uzman doktor tarafından yapılması gerekir. Ayrıca uygulanan kurumun Sağlık Bakanlığı onaylı klinik, muayenehane, hastane gibi kurumlar olması da önemlidir.
Şakak Dolgusu Ne Kadar Uygulanır?
Şakak Dolgusu kişinin şakak bölgesindeki ihtiyaca göre ortalama 1-2 ml uygulanmaktadır. Bu dozun altında ya da üstünde gerçekleşen istisna durumlar da söz konusudur. Kişiye ne kadar dolgu uygulanması gerektiği muayene sırasında belirlenmektedir.