Kol germe ameliyatı kollarda oluşan deformasyonu gidermeye yönelik yapılan bir uygulamadır. Kollarda yaşlanma, genetik özellikler, aşırı kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlerle oluşan sarkma, aşırı yağlanma gibi olumsuz görüntüler kişiyi günlük yaşamda oldukça rahatsız etmektedir. Yarasa kol adı verilen bu görünümde kollar yana açıldığında kol altlarında sallanan deri parçaları göze çarpmaktadır. Kişiler kol hareketlerinde zorlanmakta, istedikleri giysiyi giyememekte, görünüm açısından da kendilerini mutsuz hissetmektedirler. Özellikle obez kişilerin tüp mide ameliyatı sonrasında zayıflamasıyla kol bölgesinde kalan inatçı yağlar ve derinin sarkarak kol altlarından sallanması sık yaşanan bir görünümdür. Böyle durumlarda kol germe ameliyatı ile kollardaki yağlar alınır, sarkan deri gerilerek ince, formda, estetik bir kol görüntüsü oluşturulur.
Kol Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır?
Kol Germe Ameliyatı üst kol bölgesinde deri gevşemesi, sarkması sorunu yaşayan, alt kol ile üst kol bölgesi arasında orantısızlık olan ve/veya kilo verilmesine rağmen inatçı üst kol yağlarından kurtulamayan kişilere uygulanır. Bu ameliyatın yapılması için şu şartlar aranmaktadır:
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- Ameliyat olmak, anestezi almak için kronik bir rahatsızlığı veya sağlık engeli bulunmamak
- Hamile, yeni doğum yapmış ya da emzirme döneminde olmamak
- Obez olmamak
- Vücut kitle endeksinin 30’un altında olması
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Brachioplasty de denilen kol germe estetiği genel anestezi uygulanarak ameliyathane ortamında yapılmaktadır. Koldaki deri sarkmasının yanı sıra kilo verilmesine rağmen giderilemeyen inatçı yağ doku varsa öncelikle Liposuction uygulanır. Kollardaki fazla yağlar özellikle bölgesel yağlanmada etkili sonuçlar sağlayan Vaser Liposuction yöntemiyle alınır. Bu yöntemde cilt altına ultrasonik ses dalgaları gönderilerek yağların sıvı hale gelmesi sağlanır. Sonrasında sıvılaşan yağlar vakumlanarak dışarı alınır.
Kol germe ameliyatında kesi yeri koltuk altından dirseğe dek uzanmaktadır. Eğer sarkma daha küçük bir alandaysa kesi yeri daha kısa oluşturulabilir. Kol germe ameliyatı kol derisinin gerilmesi ve fazla kalan derinin kesilip alınmasıyla tamamlanır. Kesi yeri dikiş atılarak kapatılır. Brachioplasty ortalama 1 ile 3 saat arası sürmektedir.
Kol Germe Ameliyatının Faydaları Nelerdir?
Kol germe ameliyatı şu faydaları sağlamaktadır:
- Kollardaki sarkma, yağlı görünüm, yamukluk, orantısızlık gibi deformasyonlar giderilerek kolların formda, sıkı, estetik görünümü sağlanır.
- Eriyen dikiş kullanıldığı için ameliyat sonrasında dikiş alınması gerekmez.
- Liposuction gibi pek çok estetik uygulama ile kombineli yapılabilir.
- Kesi izi kolun alt tarafından yapıldığı için görünür değildir.
- Kişi elde ettiği estetik görünüm ile sosyal hayatında rahat eder, istediği kıyafeti giyebilir.
- Sarkık kolun gövdeye sürtünmesi engellenerek hem hijyenik çözüm sağlanır hem de cildin tahriş olmasının önüne geçilir.
- Risksiz ve kolay bir ameliyat olması kişilerin bu süreci konforlu geçirmelerini sağlamaktadır.
Kol Germe Ameliyatı Başka Uygulamalarla Kombine Edilebilir Mi?
Kol germe ameliyatı meme estetiği, karın germe, Liposuction gibi pek çok ameliyatla bir arada uygulanabilir. Kişinin ihtiyacı doğrultusunda ve doktorun onayıyla gerçekleşen kombine ameliyatlar hem kolay iyileşme süreci sağlamakta hem de fiyat açısından daha ekonomik olmaktadır. Kişiler tek seferde alacakları anestezi ile kombine ameliyat olacakları için her ameliyat için ayrıca anestezi almalarında da gerek kalmayacaktır.
Kol Germe Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Geçer?
Kol germe estetiği sonrasında ameliyatın büyüklüğüne göre 1 gece hastanede kalmak gerekebilir. Minik operasyonlarda kişi aynı gün taburcu edilmektedir. Ameliyat bölgesinde kanama, sıvı oluşumu riski varsa dren takılarak sıvının dışarı akması sağlanır. Drenler 3-4 gün sonra alınır. İlk günler ağrı oluşması durumunda ağrı kesici kullanılabilir. Ameliyat alanında şişlik, morarma, ödem oluşumu normaldir. Rahatsızlık duyulması halinde buz kompres uygulanabilir. Birkaç gün içinde şişlik, ödem gibi etkiler yok olacaktır. Ameliyattan sonra 7 gün içerisinde kişi günlük yaşamına dönebilir. 1,5 ay içerisinde iyileşme süreci tamamlanarak kol germe ameliyatının tam etkisini görmek mümkündür.
Kol Germe Ameliyatı Fiyatları
Kol germe ameliyatı fiyatı her kişide farklılık göstermektedir. Bunun nedeni kollardaki deformasyon derecesi, Liposuction uygulanıp uygulanmayacağı gibi nedenlerdir. Ayrıca ameliyatta kullanılacak malzemenin kalitesi, doktorun tecrübesi, ameliyatın yapılacağı hastane gibi faktörler de fiyatı etkilemektedir. En sağlıklı fiyat bilgisi ancak kişi muayene edildikten sonra belirlenebilir.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Kol germe ameliyatı sonrası uygulanması gerekenler şunlardır:
- Korse doktorun söylediği şekilde mutlaka kullanılmalıdır.
- Bol su tüketilmelidir.
- Kol bölgesi darbelerden korunmalıdır.
- Sıcak banyo yapılmamalı, sauna, hamam, deniz, havuz gibi yerlerden uzak durulmalıdır.
- Ağır eşya kaldırılmamalı, fiziksel zorlayıcı aktivite yapılmamalıdır.
- Kollar yüksekte tutulmalıdır.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası Korse Kullanmak Gerekir Mi?
Kol germe ameliyatı sonrası uyulması gereken en önemli kurallardan biri korse kullanımıdır. Korse kol bölgesinde oluşan şişlikleri azaltır. Kol bölgesinin iyileşme sürecinde şeklini koruması ve oluşturmasını sağlar. Kol bölgesi için özel üretilmiş korsenin 3 hafta gece gündüz sürekli, 3 hafta sadece geceleri kullanılması gerekir.
Kol Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı?
Kol germe ameliyatında kesi yeri kolun alt kısmından açılmaktadır. Kesi yeri ameliyat yerinin büyüklüğüne göre koltuk altından dirseğe kadar uzanabilir. Minik operasyonlarda kesi izi daha minik olmaktadır. Ameliyat izinin belirginliği geçen zamanla birlikte her kişide farklı kalmaktadır. Sigara kullanmayan, sağlıklı beslenen, açık renk tenli kişilerde ameliyat izi zamanla silikleşmektedir. Kişi ameliyat izinden rahatsızlık duyarsa ilerleyen süreçte lazerle iz silme işlemi uygulanarak izin silinmesi sağlanabilir.
Kol Germe Estetiği Ne Kadar Süre Kalıcıdır?
Kol germe estetiği belirli şartlar sağlandığı sürece ömür boyu kalıcılığa sahip bir ameliyattır. Ameliyatın kalıcı etki göstermesi için kişinin aşırı kilo almaması, mevcut kilosunu koruması gerekmektedir. Bu nedenle sağlıklı beslenme, spor yapma alışkanlıklarını yaşam biçimi hale getirmiş olması gerekir.
Kollardaki Sarkma Ameliyat Olmadan Sporla Giderilir Mi?
Koldaki sarkma ve yarasa kol görüntüsünü sporla gidermek mümkün değildir. Genç yaşlarda düzenli spor yapılarak koldaki sarkmalar oluşmadan önlemek mümkündür. Yaş ilerlediyse, spor alışkanlığı oluşmadıysa ve sarkmalar ileri derecedeyse sporla deformasyonu gidermek imkansızdır. Başlangıç aşamasındaki sarkmalar için ameliyatsız kol germe tedavileri uygulansa da orta ve ileri seviye sarkmalarda ameliyat zorunludur.
Kol Germe Operasyonu Sonrasında Ne Zaman Spora Başlanmalıdır?
Kol germe ameliyatı sonrasında iyileşme sürecinin bitiminden itibaren, ameliyattan ortalama 1,5 ay sonra spor yapmaya başlanabilir. Özellikle kol kaslarının çalıştırılmasına yönelik hareketler hem sıkılığın korunmasında hem de kasların güçlenmesinde fayda oluşturmaktadır.
Kol Germe Ameliyatı Riskli Midir?
Kol germe ameliyatında oluşabilecek riskler ameliyat öncesinde muayene ve tetkik aşamasında belirlenerek ameliyat bu doğrultuda planlanır. Kişinin ameliyat olmasında risk varsa ameliyat yapılmamaktadır. Kol germe ameliyatı bu ameliyat için uygun görülen kişiler için ayrıca bir risk oluşturmamaktadır.