Kadınlarda saç ekimi özellikle günümüzde sağlıksız beslenme, stres ve hormonal sorunların giderek artmasıyla beraber meydana gelen saç dökülme sorununun çözümü için sıklıkla talep edilen uygulamalar arasına girmiştir. Yaşanan bu sorunlar nedeniyle önüne geçilemeyen saç dökülmesi sorunu zaman içerisinde önce seyrelmelere, devamında ise kelleşme problemine neden olmaktadır. Kadınların hem özgüvenlerini hem de psikolojilerini olumsuz olarak etkileyen saç dökülme sorununun çözümü olarak uygulanan kadınlarda saç ekimi uygulamasına dair merak edilen tüm detaylar bu yazımızda.
Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Olur?
Kadınlarda saç ekimi kişinin mevcut saç durumuna ve ihtiyacına göre değişmekle beraber genellikle FUE saç ekim tekniği ile yapılmaktadır. İşlem esnasında donör bölgeden tekli, ikili ve üçlü olarak donör bölgeden alınan saç kökleri, alıcı bölgeye yine tek tek transfer edilir. Bu sayede bir yandan doğal ve gür saç görünümü sağlanırken bir diğer yandan da saç köklerinin şerit şeklinde kesilmesi yerine FUE tekniği ile tekli, ikili ve üçlü olarak alınması sayesinde işlem sonrası iz kalma ihtimali ortadan kaldırılmış olur.
Kadın Tipi Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir?
Kadın tipi saç dökülmesinin pek çok farklı nedeni olabilmektedir ve ne yazık ki bu dökülmelere zamanında müdahale edilmediği takdirde de sonunda kişi kellik sorunuyla baş başa kalabilmektedir. Kadınlarda saç dökülmesine neden olan durumlardan en sık karşılaşılanları;
- Hormonal rahatsızlıklar
- Genetik yatkınlık
- Stres ve psikolojik sorunlar
- Düzensiz ve yanlış beslenme
- Düzenli kullanılan bazı ilaçların yan etkisi
- Hamilelik
- Menopoz
- Yanlış şampuan ve saç kremi kullanımı
- Saça zarar verecek perma, kalıcı fön gibi uygulamalar
- Saçı sürekli sıkı şekilde toplamak
Kadınlarda Saç Ekimi, Erkek Saç Ekimi İle Aynı Mı?
Kadınlarda saç ekimi işlemi erkeklerdeki saç ekim işleminden daha farklıdır. Erkeklerde FUE tekniği ile saç ekim işlemi gerçekleştirilmeden önce saçlar tıraşlanır. Bu sayede donör bölgeden saç kökleri alınıp alıcı bölgeye transferleri gerçekleştirilirken kolaylıkla yapılmaktadır. Ancak kadın hastaların gündelik hayatlarına rahatlıkla devam edebilmeleri için saçları tıraşlanmamaktadır. Bu nedenle donör bölge olarak rahatlıkla kamufle edilebilecek ense kısmı kullanılmakta ve saç ekim işlemi için buradaki saç kökleri kullanılmaktadır.
Kadın Saç Dökülmesi Nasıl Durdurulur?
Kadınlarda saç dökülmesi ev tipi kozmetik ürün uygulamalarıyla ne yazık ki durdurulamamaktadır. Profesyonel hizmet alarak saç dökülmesinin durdurulması için saç mezoterapisi işe yararken, üst kısmında açıklık ve yoğun dökülmenin olması durumlarında ise saç ekiminden başka bir uygulamayla çözüm olmamaktadır.
Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Kadınlarda saç ekim işlemi FUE tekniği ile yapılmaktadır. İşlem öncesinde hasta detaylı bir şekilde muayene edilir ve saç ekim işlemi için uygun olup olmadığına bakılır. Ardından eğer saç ekim işlemine karar verilirse, işlem öncesinde uygulama bölgesi lokal anestezi aracılığıyla uyuşturulur. Bu sayede işlem esnasında hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Öncelikle FUE tekniğinden yaralanarak hastanın ense bölgesindeki sağlıklı saç kökleri tekli, ikili ve üçlü olacak şekilde toplanır. Devamında ise toplanan bu saç kökleri, alıcı bölgede açılan kanallara transfer edilirler. Seyrelme ve kelleşmenin bulunduğu bölgenin ihtiyaç duyduğu greft miktarına bağlı olarak kişiden kişiye göre değişmekle beraber tüm ekim işlemi ortalama 6-8 saat içerisinde tamamlanır. Saç ekim işleminin ardından kişi evine gidebilmektedir. Yalnızca henüz ekimi yapılan saç köklerinin zarar görmemesi ve işlemin tatmin edici bir sonuç sağlaması için doktorunun belirteceği tüm detaylara harfi harfine uymalıdır. Gerekirse pansuman ve ilk yıkama işlemi için kişi belirtilen günde kliniğe tekrar gider. İşlemin ardından ortalama 10 gün geçmesiyle beraber de günlük yaşama dönüş yapılır.
Kadınlarda Saç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Kadınlarda saç ekim işlemi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler erkeklerde yapılan saç ekim işleminin sonrasındaki süreçten çok farklı değildir. Henüz yeni ekimi gerçekleştirilen sağlıklı saç köklerinin zarar görmemesi ve işlemden verimli sonuç alınabilmesi için dikkat edilmesi gerekenler:
- Saç ekim işleminden sonraki 3 gün boyunca istirahat edilmeli ve ağır iş yapılmamalıdır.
- İşlemden sonra gerçekleştirilecek olan ilk yıkama işlemi, mümkünse uzman kişiler tarafından işlemin yapıldığı klinikte güvenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Eğer mümkün değilse, bu durumda evde hasta yıkama işlemi esnasında yalnızca doktorunun önerdiği ürünleri kullanmalı ve yıkama talimatlarına birebir uymalıdır.
- İyileşme süreci boyunca henüz yeni ekimi yapılan köklere zarar vermeyecek pozisyonda yatılması tavsiye edilir.
- İşlemden sonraki özellikle ilk bir hafta boyunca saç köklerinde meydana gelen kabuklanmalar ellenmemeli, koparılmamalı ve kaşınmamalıdır. Kısa süre içerisinde kendiliğinden düşmeleri beklenmelidir.
- Doktorun belirteceği tarihe kadar yalnızca önerilen ürünler kullanılmalı, bu ürünlerin dışında kozmetik ve bakım ürün uygulaması yapılmamalıdır.
- Saç köklerinin zarar görmemesi için aşırı sıcak ortamlardan uzak durulmalı, fön ve maşa gibi yoğun sıcak uygulanan işlemlerden uzak durulmalıdır.
- İyileşme süreci tamamlanana kadar saç ekiminin yapıldığı bölgeye baskı uygulayacak şekilde eşarp ya da bandana bağlanmamalı ve şapka takılmamalıdır.
- Yine iyileşme süreci tamamlanana kadar baş bölgesi güneşin zararlı ışınlarına direkt maruz bırakılmamalıdır.
- Saç ekimi sonrasında ilk boyama işlemi doktorun bilgisi dahilinde yapılmalıdır. Gerçekleştirilen kontrol muayenesinin ardından doktor rahat hareket edilebileceğini söyleyene kadar beklenmelidir.
Kadınlarda Saç Ekiminin Yan Etkileri ve Riskleri Nelerdir?
Kadınlarda saç ekim işlemi alanında uzman ve tecrübeli doktorlar tarafından hijyenik koşulla altında yapıldığı takdirde oldukça hafif yan etkilere sahip ve risksiz bir uygulamadır. İşlemden sonraki özellikle ilk hafta uygulama bölgesinde hafif bir şişlik ile ense bölgesinde kızarıklık ve kabuklanmanın olması oldukça normaldir. Bu hafif yan etkiler kısa süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Tüm bu şartlar sağlanmadan yapılan saç ekim işleminde ise geri dönüşü olmayan riskler ve yan etkiler olabilmektedir. Örneğin, gerekli hijyen koşulları sağlanmadığında saç kökleri enfeksiyon kapabilmekte veya olması gerekenden fazla saç kökü alınması nedeniyle donör bölgede kalıcı kellik meydana gelebilmektedir.
Kadınlar Saç Ekimi İle Alın Daraltma Yapılır Mı?
Kadınlarda saç ekim işlemi dökülme ve seyrelmenin olduğu tepe bölgesi ile alın bölgesinde açıklığa neden olan kısımlara rahatlıkla yapılmaktadır. Alın bölgesi yapısal olarak normalden geniş olabileceği gibi dökülme sorunu sonrasında da açılmış olabilmektedir. Bu durumda yüzün genel görünümündeki oran bozulur. Bu gibi durumlarda yüz görünümündeki dengeyi kalıcı bir şekilde sağlamak ve istenen gür saç görünümüne kavuşmak için saçların çıkış yönüne uygun olacak şekilde saç ekim işlemi gerçekleştirilmekte ve tatmin edici sonuçlar elde edilmektedir.
Kadınlarda Saç Ekimi Sonrasında İz Kalır Mı?
Kadınlarda saç ekim işlemi genellikle FUE tekniği uygulanarak yapılmaktadır. Bu teknikle yapılan ekim işlemleri esnasında donör bölgeden alınan saç kökleri FUT tekniğinde olduğu gibi şerit şeklinde kesilmek yerine tekli, ikili ve üçlü olarak alınıp ihtiyaç duyulan bölgeye transfer edilmektedir. Bu sayede işlem sonrasında iz kalma ihtimali minimuma indirilmiş olur.
Kadınlarda Saç Ekimi Fiyatı Nedir?
Kadınlarda saç ekim işlemi, Quartz Klinik’te sıklıkla yapılan işlemlerden biridir. Kadınlarda saç ekim işleminin fiyatı, ihtiyaç duyulan ekim miktarına, uygulanacak olan seans sayısı ile ekim tekniğine, doktorun tecrübesine ve kliniğin kalitesine göre oldukça değişkenlik göstermektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri de yasal değildir. Bu sebeple saç dökülmesine ve saçlarındaki seyrelme ile kelleşme problemlerine kalıcı bir çözüm bulmak isteyen hastalarımız 02122414624 numaralı telefondan kliniğimizi arayarak detaylı bilgi ve randevu alabilir.