DHI saç ekimi, kalıcı ve tatmin edici sonuçlar sunan saç ekim tekniklerinden biridir. Son teknolojik gelişmelerin ışığında yapılan bu saç ekim tekniği sayesinde saç köklerinin sağlıklı kalmaları sağlanarak hızlıca transferleri gerçekleştirilir. İyileşme sürecinin de tamamlanmasıyla beraber kişi hep hayalini kurduğu gür ve doğal saçlara kavuşur.
DHI Saç Ekimi Nedir?
DHI (Direct Hair Implantation) yani bir diğer adıyla Doğrudan Saç Ekimi, günümüzde sıklıkla tercih edilen saç ekim tekniklerinden biridir. İşlem esnasında Choi adı verilen medikal bir kalem aracılığıyla greftler toplanır ve hava ile temas etmeden direkt transfer bölgesine ekilirler. Böylece saç köklerinin zarar görme ihtimali sıfırlanırken, ekilen saçların tutmama riski de minimumda tutulmaktadır. Diğer saç ekim tekniklerinde olduğu gibi alanında uzman estetik ve plastik cerrahlar tarafından yapılan bu işlem hormonal, genetik ve yapısal faktörler ile stres, sağlıksız beslenme ve ilaç kullanımı gibi nedenler dolayısıyla meydana gelen seyrelme ve kelleşmenin çözümü olarak sunulmaktadır.
DHI Saç Ekimi Farkı Nedir?
DHI saç ekim tekniğinin, sık kullanılan diğer tekniklerden bazı farkları bulunmaktadır. Bunlar;
- Greft alımı diğer tekniklerde 3 aşamada gerçekleşirken DHI saç ekim tekniğinde 2 aşamada gerçekleşmektedir. Bu sayede daha konforlu bir saç ekim süreci sunmaktadır.
- Alınan kıl köklerinin özel kalemler aracılığıyla alınmaları sayesinde hava ile temasları kesilir. Bekletilmeden, ortalama 1-2 dakika içerisinde ekimi gerçekleştirilen saç kökleri sağlıklı hallerini korurlar.
- Günlük hayata dönüş hızı daha çabuk olabilmektedir.
- İşlem öncesinde saçların tıraş edilmesine gerek olmamaktadır. Bu sayede saçlarının kısalmasını istemeyen hastalar için de uygun bir tekniktir.
- Dökülmenin tamamen olmadığı, yalnızca hafif seyrelmenin olduğu bölgelere de saç ekimi yapılmasına olanak tanır.
- Özellikle dar bölgelere yapılan saç ekim işlemlerinde, daha yoğun ekim yapılma şansına sahiptir.
DHI Nasıl Yapılır?
DHI saç ekimi (Direct Hair Implant) işlemi öncesinde hasta detaylı bir şekilde muayene edilerek bu tekniğin uygulanmasının mümkün olup olmadığına bakılır. Karar verilmesi halinde öncelikle hastanın konforlu bir şekilde ve acı hissetmeden işlemi tamamlayabilmesi için uygulama bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur. Bölgenin tamamen uyuşmasını ardından Choi adı verilen medikal bir kalem aracılığıyla greftler toplanır. Ardından hiç bekletilmeden ve herhangi bir kesi yapılmadan, toplanan bu greftler yine özel kalem aracılığıyla ihtiyaç duyulan bölgeye nakledilirler. İşlem esnasında kesim olmadığı için kanama da gelişmemekte ve işlem sonrasında kalabilecek olan iz riski minimumda tutulmaktadır. DHI tekniğinin uygulandığı saç ekim işlemi boyunca her saç kökü için tek tek uygulandığından dolayı, uygulama bölgesinin genişliğine ve ihtiyacına göre değişmekle beraber tüm ekim süreci genellikle birkaç seansa bölünecek şekilde yapılmaktadır.
DHI Saç Ekimi Kaç Saat Sürer?
DHI saç ekimi esnasında Choi adlı özel kalemle tek tek toplanan saç kökleri hiç bekletilmeden yine tek tek transfer edilmektedirler. Alıcı bölgenin genişliğine ve ihtiyaç duyulan greft sayısına göre değişmekle beraber her bir seans ortalama 6-8 saat kadar sürmektedir.
DHI Saç Ekimi Kaç Greft Yapılır?
DHI saç ekim işleminin tek bir seansında maksimum 2.500 grefte kadar ekim yapılabilmektedir. FUE tekniği ile uygulanan saç ekim işleminde ise bu rakam ortalama 4.000-4.500 greft kadardır. Ancak DHI işlemi esnasında alınan saç kökleri özel bir kalem aracılığıyla toplanıp yine bu özel kalem aracılığıyla alıcı bölgeye yerleştirildiğinden dolayı tek bir seans içerisinde ekimi gerçekleştirilen greft sayısı diğer tekniklere oranla daha az olmaktadır. Bu nedenle ihtiyaç duyulan greft miktarının yüksek olması halinde ikinci bir seans ile saç ekim işlemine devam edilmektedir.
DHI Mi Yoksa FUE Mi?
DHI ve FUE saç ekim teknikleri arasında bazı farklar mevcuttur. DHI tekniği ile yapılan saç ekim işlemlerinde seans başına ortalama 1.500-2.500 greft kadar bir ekim yapılması mümkünken, FUE saç ekim tekniği ile yapılan işlemlerin tek seansında ise 3.000-4.500 greft arası ekim yapılmasına imkan tanınmaktadır. DHI tekniğinde hem greft toplama hem de ekim esnasında özel bir kalem kullanıldığı için kanama yok denecek kadar az ancak seans süresi biraz daha uzunken, FUE tekniğinde saç kökleri tekli, ikili ve üçlü olarak toplanıp alıcı bölgeye transfer edilmektedirler. DHI tekniği ile alınan saç kökleri havayla hiç temas ettirilmeden ve bekletilmeden ekimleri gerçekleştirildiği için saç köklerinin zarar görme ihtimali de neredeyse sıfırdır. Diğer bir yandan FUE tekniğinde alıcı bölgeye saçların transfer edilebilmeleri kanal açma süresi boyunca saç kökleri bekletildiğinden dolayı az da olsa zarar görme ve canlılıklarını yitirme riski olabilmektedir.
DHI Yönteminin Aşamaları Nelerdir?
- İşlem öncesinde uygulama bölgesi lokal anestezi aracılığıyla uyuşturulur.
- Ardından donör bölgeden Choi adı verilen özel kalem aracılığıyla saç kökleri toplanır.
- Toplanan saç kökleri, yine özel alet aracılığıyla basılarak alıcı bölgedeki kafa derisine yerleştirilir.
- Tek bir seansta kısıtlı sayıdaki saç kökünün ekimine izin verilmesinden dolayı kişinin ihtiyacına bağlı olarak çoklu seanslar şeklinde ekim işlemi tamamlanır.
DHI Saç Ekimi Kimlere Yapılamaz?
- Kanser, AIDS, Hepatit rahatsızlığı olanlara,
- Tansiyon, şeker, kalp ve böbrek rahatsızlığı olup doktorundan saç ekim işlemi için onay alamayanlara,
- Donör bölgesinde saç ekimi için toplanmak üzere yeteri kadar sağlıklı saç kökü bulunmayanlara,
- 3 kereden fazla saç ekimi yaptırması nedeniyle artık alıcı bölgeye transfer edilmek üzere sağlıklı saç kökü kalmayanlara,
- İşlemden 7 gün öncesinde kan sulandırıcı ilacı bırakamayacak olanlara,
- 18 yaşından küçüklere DHI saç ekimi yapılamamaktadır.
DHI Yönteminin Avantajları Nelerdir?
- Bu yöntemle alınan greftler kanal açılmasını beklemeden ve havayla teması kesilerek transfer edildiğinden dolayı canlılıklarını korurlar. Bu sayede ekimi gerçekleştirilen saçların tutmama riski minimuma indirilmiş olur.
- İşlem esnasında herhangi bir kesi yapılmadığı ve kanama gerçekleşmediği için iyileşme süresi kısa ve işlem sonrasında iz kalma ihtimali ise minimumdadır.
- Ekim işleminin diğer yöntemlerin aksine 3 yerine 2 aşamada tamamlanmasını sağlar.
- Dar alanlar için de sık saç ekimi yapılma imkanını sunar.
- Ekimi işlemi saçların çıkış yönüne doğru ekilmeleri sayesinde daha doğal saç görünümü elde edilebilmektedir.
DHI Yönteminin Dezavantajları Nelerdir?
- DHI tekniği ile ekim işlemi 2 aşamada gerçekleşirken, bu yöntemle yapılan ekim uygulamaları daha maliyetli olmaktadır.
- FUE yöntemine kıyasla tek bir seansta daha az greft ekilmesine imkan tanındığından dolayı DHI tekniği ile yapılan saç ekim işleminin seans sayıları daha yüksek olabilmektedir.
- Donör bölgesinde yeteri kadar sağlıklı saç kökü bulunmayan kişilere DHI yöntemi ile saç ekimi uygulaması yapılamaz.
DHI Saç Ekimi Fiyatı Nedir?
DHI saç ekim işleminin fiyatı, hastanın mevcut saç durumuna, ihtiyaç duyulan ekim miktarına, uygulanacak olan seans sayısına, doktorun tecrübesine ve kliniğin kalitesine göre oldukça değişkenlik göstermektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri de yasal değildir. Bu sebeple saçlarında henüz tam dökülme gerçekleşmese de dökülmelerin başlayıp ilerlediği, kelleşme veya saçlarındaki seyrelme sorunuyla mücadele eden ve özgüvenini arttırmak için çözüm arayışına giren hastalarımız 02122414624 numaralı telefondan kliniğimizi arayarak detaylı bilgi ve randevu alabilir.